24 - 25 - 26
NOVEMBER 2024

I'm Green

Wat is nieuw?

Om naast een duurzaam product, de kwaliteit van het product, alsook zijn verpakking optimaal te benutten, lanceerde VDH Packaging Creations samen met zijn leveranciers de ‘I’m Green verpakkingsfolie voor de voedingssector. De I’m Green-folie is voor 85% gemaakt uit suikerriet en niet meer uit ruwe aardolie. Daarnaast is deze folie ook 100% recycleerbaar. Het originele granulaat voor de productie van deze folie wordt gemaakt door BRASKEM. Dit is dus geen compleet “nieuwe ”granulaatsoort, maar in de AGF-sector waren verpakkingen, gemaakt uit deze folie niet eerder terug te vinden. Vervolgens biedt deze ‘plastic’ een oplossing op de vraag van de consument, naar het gebruik van bio- en recycleerbare grondstoffen.

 

Wat is de meerwaarde voor de gebruiker?

Tot slot veranderd er voor de verpakkers weinig tot niets, aangezien technisch gezien de I’m Green folie geen verschillen oplevert in vergelijking met de standaard gebruikte LDPE-folie. De verpakkers moeten vervolgens geen zware investeringen dragen, omdat deze folie in principe over hun bestaande machines kan lopen. Bovendien kunnen de verpakkers er bijna alle verpakkingsvormen met simuleren.

 

Wat is de meerwaarde voor verdere verduurzaming en professionaliseren van de aardappelbranche?

Enerzijds bestaat de I’m Green folie voor 85% uit een natuurlijk en hernieuwbare grondstof, zijnde suikerriet. Vervolgens is er aanzienlijk minder ruwe aardolie nodig voor de productie van deze folie en heeft I’m Green een (bewezen) positieve Co2-voetafdruk. Dit komt het milieu op zowel korte tot lange termijn ten goede.  Anderzijds zijn verpakkers niet onderhevig aan investeringen, opdat deze folie kan verwerkt worden op de huidige en traditionele LDPE machines. Tot slot is de folie 100% recycleerbaar (mag in de plastic afval zak in België), Mono en stimuleert het de circulaire economie zowel op basis van recyclage als voor het reduceren van Co2.

 

Meer info over exposant

 

Noodzakelijke cookies (zijn nodig voor de correcte werking van de website)


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Instellingen wissen