Naast de juiste temperatuur en luchtvochtigheid die zorgen voor behoud van aardappelkwaliteit speelt licht hierbij ook een rol. Onder invloed van wit licht wordt een aardappel groen door opbouw van o.a. solanine en chlorofyl. Tijdens het in- en uitschuren in de bewaring en in sorteer- en verpakkingsruimtes wordt de aardappel hieraan blootgesteld. De nieuwe groen-witte, energiezuinige ledverlichting kan groenverkleuring van aardappelen voorkomen. Door tijdens de bewaarperiode het led-armatuur schakelen naar groen licht, wordt groenverkleuring van het product voorkomen. Een ander groot voordeel van de led-lamp is de zeer grote stralingshoek. Hierdoor zijn er maar een beperkt aantal lampen nodig om de gehele ruimte van licht te voorzien. Daarnaast is deze technologie energiezuinig.
Wat is de meerwaarde voor de gebruiker?
Besparing op installatie kosten
Gebruiksgemak door unieke werk/bewaarlicht functie
Wat is de meerwaarde voor verdere verduurzaming en professionaliseren van de aardappelbranche?