27 - 28 - 29
NOVEMBER 2022

AVR Spirit 7200

Wat is nieuw?

De AVR Spirit 7200 is een volledig nieuwe machine binnen de categorie getrokken, tweerijige rooiers. Ze heeft als uniekum een extra loofrol om nog meer loof te kunnen verwijderen, en is daarmee de enige op de markt. De aansturing gebeurt door een ISOBUS-systeem. Dat kan indien gewenst een scherm in de trekker uitsparen. Ze is ook de eerste getrokken rooier die kan worden uitgerust met de optie AVR Connect. Daarmee kan je je machinedata online raadplegen om in het kader van precisielandbouw nog efficiënter te telen. De Spirit 7200 loopt licht dankzij de hoge wielen (30.5 velg). Verschillende maten zijn mogelijk (soms afhankelijk van uitvoering): 650/65 R 30,5 of 850/50 R 30,5. Ook dubbellucht cultuurwielen 380/80 R 38 zijn beschikbaar, dit voornamelijk ivm. doorsteken. Standaard worden deze rooiers uitgerust met een snelwisselbek. Mits een paar minuutjes werk kan je de rooibek wisselen om een andere teelt te oogsten (bvb. uienborstel).

 

Wat is de meerwaarde voor de gebruiker?

Nu chemische loofdoding meer en meer verboden wordt, en mechanisch loofklappen aan de orde is, was één van de uitdagingen hoe om te gaan met deze omstandigheden op een loofmatmachine. De Spirit 7200 speelt hierop in door de integratie van een extra loofscheidingssysteem in de vorm van een loofrol net voor de langsegelband.

 

Wat is de meerwaarde voor verdere verduurzaming en professionaliseren van de aardappelbranche?

De landbouwer kan snel schakelen om minder chemische loofdoding in te zetten, omdat deze machine perfect het extra aan loof van de oogst kan scheiden. Wie er bovendien voor kiest om AVR Connect te gebruiken zet in op precisielandbouw en de voordelen daarvan zijn duidelijk: efficiënter werken, de beschikbare grond optimaal benutten.

Meer info over de AVR SPIRIT 7200

Meer info over exposant

Noodzakelijke cookies (zijn nodig voor de correcte werking van de website)


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Instellingen wissen