24 - 25 - 26
NOVEMBER 2024

Moisture-Sense

Wat is nieuw?

De Aquantis Moisture-Sense komt tegemoet aan de behoefte aan inline bulkvochtanalyse voor de frietindustrie. De sensor combineert ultra-laagvermogen microgolftechnologie en kunstmatige intelligentie om continue en nauwkeurige metingen van vocht/droge stof te bereiken. Het unieke ontwerp van de zender en ontvanger zorgt voor consistentie en betrouwbaarheid van de resultaten (patent in afwachting). Dezelfde technologie is compatibel met zowel droog- als frituurprocessen met minimale kalibratie.

 

Wat is de meerwaarde voor de gebruiker?

De Aquantis Moisture-Sense zorgt voor continue kwaliteitscontrole en realtime feedback van het vochtgehalte. De fabrieken kunnen de huidige arbeidsintensieve kwaliteitscontroleprocedure vervangen met behulp van operatoronafhankelijke inline metingen en de mankracht opnieuw toewijzen. Realtime feedback is essentieel om de droog- en bakprocessen van frieten te optimaliseren en automatiseren. Bijgevolg kan de productie dichter bij de doelstellingen voor het vochtgehalte komen, wat resulteert in een hogere productie-efficiëntie en lagere energiekosten. De geschatte winst door gebruik de sensor varieert van 600 000 tot 900 000 Euro. De Moisture-Sense kan eenvoudig worden geïntegreerd in nieuwe en bestaande machines en worden aangesloten op het fabrieksnetwerk. Via de webinterface heeft u altijd en overal toegang tot de gegevens. De Moisture-Sense stimuleert de verdere digitalisering van de industriële productie van frieten. Industrie 4.0 voluit.

 

Wat is de meerwaarde voor verdere verduurzaming en professionaliseren van de aardappelbranche?

De Moisture-Sense professionaliseert de industrie door vochtmetingen operator-onafhankelijk te maken. Inline drogestofgegevens maken het mogelijk om de impact van de verschillende procesparameters op de droge stof te zien en zo een zelfregulerend productiemodel te maken. De Moisture-Sense is ook op de volgende manieren de drijvende kracht naar meer duurzame productie: 1) Verminderd energieverbruik: door de droog- en bakprocessen te verfijnen op basis van het drogestofgehalte, dalen de totale energiekosten.

 2) Verhoogde aardappelefficiëntie in de fabriek: er zijn minder aardappelen nodig voor dezelfde hoeveelheid product door minder afval.

 3) Positieve milieu-impact buiten de fabriek: hogere aardappelefficiëntie leidt tot een vermindering van het aantal vrachtwagens op de weg voor transport, de hoeveelheid landbouwgronden, pesticiden, irrigatie, vervuiling, enz.

Meer info over exposant