27 - 28 - 29
NOVEMBER 2022

RMA RoboFry

Wat is nieuw?

RMA-Techniek levert alles op het gebied van keuren en bemonsteren van aardappelen, van handmatige machines tot volledig geautomatiseerde lijnen. Bakkleurbepaling is nog een arbeidsintensief proces, door onze nieuwste uitvinding de “RMA-Robot-Fryer” wordt ook dit gedeelte van het keurproces geautomatiseerd zodat de monsters volledig automatisch verwerkt kunnen worden. Monsters worden eerst in staafjes gesneden, met een robot arm worden de frietjes getransporteerd. Het zetmeel wordt er automatisch afgespoeld en vervolgens worden de staafjes droog geblazen. Doormiddel van de robot arm worden de frietjes naar de juiste frituur getransporteerd waar de staafjes altijd op de zelfde temperatuur en tijd gebakken worden. Na het bakken gaan de staafjes automatisch onderdoor een camera waar de bakkleur van elke staaf wordt bepaald.

 

Wat is de meerwaarde voor de gebruiker?

Met onze machine de “RMA RoboFry” worden 24 uur per dag 7 dagen in de week volautomatisch exact op de zelfde manier uw monsters geanalyseerd. Door de automatisering is het mogelijk om meer en grotere monstername uit te voeren waardoor proces beter geoptimaliseerd wordt.

 

Wat is de meerwaarde voor verdere verduurzaming en professionaliseren van de aardappelbranche?

In de aardappelbranche kan de “RMA RoboFry” ingezet worden bij de kwaliteitsbepaling van de friet in het tarreerproces. Hierbij wordt iedere frietstaaf op kleur beoordeeld  en wordt het keurproces sneller, eenvoudiger en zuiverder. Tevens wordt er altijd op de zelfde manier beoordeeld.

 

Meer info over exposant

Noodzakelijke cookies (zijn nodig voor de correcte werking van de website)


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Instellingen wissen