27 - 28 - 29
NOVEMBER 2022

Smart Grader READER

Wat is nieuw?

Smart Grader READER: extreem snel en nauwkeurig monsteren!  De Smart Grader READER is een compacte, optische lezer die aardappel- of uienmonsters analyseert. Hij meet hoogte, lengte en dikte van de knollen, berekent de vierkantsmaat en het gewicht en heeft daarvoor maar 20 seconde nodig. Het resultaat is een digitaal bestand met een overzicht van de samenstelling van het monster, de exacte maatverdeling en gewicht van de afzonderlijke knollen. De machine kan bediend worden vanaf een computer, laptop, tablet of smartphone. De meetresultaten kunnen direct als Excel of PDF-bestand verstuurd worden naar leveranciers of afnemers. Online ondersteuning Via de LAN aansluiting kan de Smart Grader READER online programma-updates ontvangen of van extra functionaliteiten worden voorzien. Want GeJo Grading blijft nieuwe functies toevoegen, zoals de mogelijkheid om aan een scanrapport een foto van het monster toe te voegen. Of om de meetresultaten van meerdere monsters bij op te tellen. De Smart Grader READER levert u alle data die u nodig heeft om de processen in de keten te optimaliseren en uw planning te perfectioneren. Want Meten is Weten, Gissen is missen!!

 

Wat is de meerwaarde voor de gebruiker?

Inzetbaar op elke locatie De Smart Grader READER past in een kleine bestelwagen en kan in het veld gebruikt worden bij het proefrooien. Ideaal om het juiste moment van doodspuiten te bepalen. En een belangrijk voordeel, door de monsters direct op het veld te analyseren en registeren, hoeven monsters niet te worden getransporteerd en is er geen besmettingsrisico. Bij het inschuren geeft de READER inzicht in de samenstelling van de oogst, want u wilt toch alles weten van het product dat de schuur in gaat? METEN is WETEN en de data die u verzamelt tijdens het inschuren zijn van onschatbare waarde. De analyse van de Smart Grader READER helpt bij het afstellen van de voorsorteerlijn. Zo kunt u de oogst eenvoudig in de juiste maatsortering opslaan.  Het bewaarproces in beeld Landbouwproducten zijn natuurproducten en onder invloed van tijd gaat de samenstelling ervan achteruit in kwaliteit. Daarom is het belangrijk om na de oogst zo snel mogelijk monsters te analyseren. Door hetzelfde te doen na de bewaarperiode en de data met elkaar te vergelijken, wordt direct duidelijk hoe efficiënt het bewaarproces is verlopen en wat er tijdens de bewaarperiode met de partij is gebeurd qua vochtverlies en krimp. Die informatie helpt u de juiste instellingen te maken van uw sorteerlijn, zodat u precies de juiste maat levert aan uw afnemers. De databestanden van de READER kunt u direct naar uw afnemer sturen, zodat hij precies weet wat hij geleverd krijgt. Voor de hele keten is die informatie van groot belang om direct de juiste vervolgstappen te kunnen nemen en afvalstromen te minimaliseren.

 

Wat is de meerwaarde voor verdere verduurzaming en professionaliseren van de aardappelbranche?

Constante kwaliteit Niet alleen voor telers maar ook voor handelshuizen en verwerkers is monsteren van groot belang. Door regelmatig monsters te analyseren, helpt de READER te bepalen wat er precies op voorraad is. Geen verrassingen dus en voldoende tijd om processen bij te sturen! Dat kan makkelijk door meerdere READERS op verschillende locaties in te zetten. Het transport van monsters naar een centrale locatie is niet meer nodig. Dat bespaart veel kosten, reistijd, menskracht en wachttijd. Gewoon ter plaatse een READER inzetten om nauwkeurig en snel de data op te slaan en te delen met andere locaties. Alle READERS werken jaar na jaar met dezelfde nauwkeurigheid en dat levert dus een waardevolle database op van constante kwaliteit met gegevens die perfect met elkaar vergeleken kunnen worden door de jaren heen. Monsteren op locatie was nog nooit zo nauwkeurig.

Meer info over exposant

Noodzakelijke cookies (zijn nodig voor de correcte werking van de website)


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Instellingen wissen