24 - 25 - 26
NOVEMBER 2024

CropVision Gewis

Wat is nieuw?

CropVision Gewis kan nu ook aangesloten worden op het weerstation van de Belgische teler. Het adviesprogramma geeft voor elk middel aan wat het beste spuitmoment is, om zo het hoogst haalbare effect van de bespuiting te bereiken. Ook laat Gewis zien of een doseringsverlaging mogelijk is. Door in te spelen op de beste weersomstandigheden, kan de teler dus ook besparen op de kosten van middelengebruik.  Steeds vaker vertoont het weer regionaal grote verschillen en de timing van de bespuiting luistert nauw. Door CropVision Gewis aan te sluiten op het eigen weerstation, krijgt de teler echt lokaal, perceelgericht advies. Naast het weer, kijkt CropVision Gewis per gewas naar de verschillende processen die een rol spelen bij de werking van de actieve stof, zoals waslaagontwikkeling, hechting en opname. Alle Belgische middelen met hun eigenschappen staan in Gewis. Het programma is zo inzetbaar voor alle gewassen, middelen en tankmixen.

 

Wat is de meerwaarde voor de gebruiker?

CropVision Gewis vertelt u voor elk middel wanneer u het beste kunt spuiten voor het hoogste effect. Een paar uur wachten kan betekenen dat uw bespuiting meer effect heeft. Ook weet u wanneer u de dosering kunt verlagen. Minder spuiten is goed voor het milieu en uw portemonnee.  Doordat u CropVision Gewis aansluit op uw eigen weerstation in uw eigen perceel, krijgt u zeer lokaal en nauwkeurig advies. CropVision Gewis werkt volledig online en is inzetbaar voor alle gewassen, middelen en tankmixen.

 

Wat is de meerwaarde voor verdere verduurzaming en professionaliseren van de aardappelbranche?

Met CropVision Gewis gaat u bewust spuiten en sparen op kosten van middelengebruik. U kiest het optimale spuitmoment en u heeft zo de zekerheid dat uw bespuiting goed slaagt, dat u niet voor niets spuit. Ook laat CropVision Gewis zien wanneer u uw dosering kunt verlagen. Dit is goed voor uw gewassen, uw portemonnee en het milieu. CropVision Gewis helpt u zo duurzame keuzes te maken op het gebied van gewasbescherming.

Meer info over exposant

Noodzakelijke cookies (zijn nodig voor de correcte werking van de website)


Enkel geselecteerde cookies accepteren | Instellingen wissen