"De Belgian Fries Pilot is een EFRO-investeringsproject voor een flexibele pilootlijn voor het kruiden, coaten, paneren en frituren van aardappelen, groenten, vlees en vis en wordt geplaatst in het VEG-i-TEC onderzoeksgebouw van de Universiteit Gent, campus Kortrijk. In de frituurlijn worden zoveel mogelijk sensoren voorzien om allerlei productieparameters op te meten. Tegen eind 2022 zal de frituurlijn volledig operationeel zijn en zal zo een goede aanvulling zijn op de andere pilootlijnen binnen VEG-i-TEC, zoals wassen, blancheren en invriezen.
De Belgian Fries Pilot is een initiatief van Flanders’ FOOD met de financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO Vlaanderen), het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO), Provincie West-Vlaanderen, Huis van de Voeding, Belgapom, Vandemoortele, Universiteit Gent en Flanders’ FOOD. Het gaat om een totale investering van bijna 700.000 euro. "