U bent hier: PROGRAMMA » WALK IN SEMINARS » Kick-off campaing 'Can you imagine a world without potatoes?' (simultaanvertaling NL-FR-ENG)

WALK IN SEMINARS editie 2018

Kick-off campaing 'Can you imagine a world without potatoes?' (simultaanvertaling NL-FR-ENG)

Vertegenwoordigers van het CIP (International Potato Center) Lima Peru & het World Potato Congres.
Slotwoord door Vlaams minister van Landbouw Mevrouw Joke Schauvliege

‘Imagine a world without potatoes’ … een overbodige vraag dacht u ? Of toch niet: beschouwen we de ‘simple potato’ zoals de Engelsen hem vaak noemen inderdaad niet te vaak als een evidentie ? ‘Groeien de frieten, onze nationale trots, aan bomen’ – zoals blijkbaar sommige kinderen denken? 

Wat betekent de aardappel voor onze nationale economie ? Waarom zijn aardappelen en groenten cruciaal in de voeding voor baby's? Waarom haalt de aardappel enkel het nieuws als het misloopt in het groeiseizoen ? En waarom kiezen steeds meer ontwikkelingslanden voor de aardappel in plaats van graan of rijst ?

Vragen genoeg voor het Internationaal Aardappel Centrum CIP, actief in Lima Peru, om een wereldwijde campagne rond de stelling ‘stel je een wereld zonder aardappelen voor’ te lanceren in het kader van het Wereldcongres voor aardappelen in mei 2018 in Cuzco Peru.

INTERPOM PRIMEURS heeft de eer om de kickoff van deze wereldwijde campagne te mogen verwelkomen en de slogan als thema van deze editie te mogen gebruiken.

Nu reeds hebben honderden multinationale en nationale, grote en kleinere bedrijven hun medewerking toegezegd om deze campagne wereldwijd uit te dragen de komende twee jaar. Ondanks het grote potentieel van deze duurzame basisvoeding, stijgt de beoogde – en noodzakelijke – groei in ontwikkelingslanden langzamer dan verwacht en dalen productie en verbruik in Europa.

De officiële kick-off van deze campagne vindt plaats in de seminarieruimte van hal 6 om 10u30. Er is simultaanvertaling Nederlands, Frans en Engels voorzien.

Programma:

  • Welkomstwoord en inleiding door Romain Cools, Voorzitter World Potato Congress inc. & algemeen secretaris van Belgapom
  • Voorstelling van de wereldwijde campagne door Marc De Beaufort, CIP campagneleider
  • Wat is CIP en wat doet het? door Andre Devaux, CIP regionaal directeur Zuid Amerika
  • Hoe werkt de Belgische NGO Trias aan ontwikkelingswerk te doen via aardappelprojecten door Koen Brebels, Trias
  • Korte voorstelling van een nieuw boek over de Belgische aardappel en friet ‘Van aardappel tot friet’ door Andre Delcart & Eddy Cooremans
  • Slotwoord door Vlaams minister van landbouw Mevrouw Joke Schauvliege 
  • Vragen en mogelijkheid tot interviews

 

>> link naar presentatie campagne 'Can you imagine a World without potatoes?'

>> link naar presentatie 'wat is het CIP (international potato center)

 

 

Terug naar overzicht
  • belgapom