U bent hier: BEZOEKEN » NIEUWS VAN DE EXPOSANTEN » Gpi lanceert 3D animatie Batter Aanmaak Systeem op de Interpom

nieuwigheden exposanten editie 2018

Gpi lanceert 3D animatie Batter Aanmaak Systeem op de Interpom

Een preview van de 3D animatie is hier te vinden: https://gpi-pe.com/animation-batterline/

De Batterline is een systeem voor de aanmaak van hoge volumes batter (beslag), welke met name wordt toegepast in de aardappelverwerkende industrie. De vloeibare batter wordt door een zogenoemde applicator, welke een dun laagje op het product achterlaat, voordat het product wordt afgebakken in de oven. Dit ‘batteren’ of ‘coaten’ wordt gedaan om het product te voorzien van bepaalde extra eigenschappen, zoals een ‘bite’ (knapperigheid), kleur of smaak.

De Batterline kan ook worden gebruikt in andere industrieën waar producten worden gebatterd op een continue basis, zoals de vlees- of visverwerkende industrie.

De Gpi Batterline bestaat uit drie onderdelen:

Poederhandling
Batter preparatie
Batter return unit
Poeder handling

Het eerste onderdeel van de Batterline is de poederhandling. Het droge poeder kan worden aangevoerd in big bags of kleinere zakken. Het poeder wordt gelost door een big bag losstation.
Vanuit daar wordt het poeder getransporteerd doormiddel van een transport schroef of middels vacuümtransport. Wanneer wordt gewerkt met vacuüm geeft dit de mogelijkheid om het poedergedeelte gescheiden te hebben van het natte gedeelte.
De poeder wordt getransporteerd naar een poederhopper, waar het tweede deel van de lijn start.

Batter preparatie
In het tweede gedeelte van de Batterline wordt de poeder gemixt met water. Een volumetrisch toevoersysteem doseert de juiste hoeveelheid poeder in de mixer, waar het samenkomt met de juiste watertoevoer.
De batter wordt automatisch gemixt in de juiste verhouding. De gemixte batter wordt naar één van de buffertanks gepompt, waar het kan zetten tot de batter klaar is. De battermix wordt om en om naar een van de buffertanks gepompt, wat er voor zorgt dat er een continue flow van gemixte batter beschikbaar is.

Nadat de batter is gezet, wordt het gepompt naar de werktank, onderdeel drie.

Batter return unit
De batter in de werktank wordt naar de applicator gepompt. De batter wordt hierbij door één of meer shell-and-tube warmtewisselaars gepompt om de optimale temperatuur te garanderen. De batter die niet achterblijft op het eindproduct wordt teruggepompt naar de werktank en passeert hierbij een filter. Alle delen die meekomen met de batter, zoals stukjes friet, worden hier uit de batter gefilterd en afgevoerd.

Bekijk de preview (https://gpi-pe.com/animation-batterline/) nu en kom de volledige video bekijken op de Interpom, stand 588.

terug naar overzicht

  • belgapom