U bent hier: BEZOEKEN » NIEUWS VAN DE EXPOSANTEN » Aardappelhandboek

nieuwigheden exposanten editie 2018

Aardappelhandboek

Aardappelwereld lanceert Aardappelhandboek

De aardappel is onmisbaar in de wereldwijde voedselzekerheid en in evenwichtige voeding is het een van de drie meest geteelde en gegeten voedingsmiddelen wereldwijd. Zijn rol in de voedselvoorziening neemt snel toe. Het gewas gebruikt hulpbronnen doelmatig en wordt steeds meer wereldwijd verhandeld en verwerkt.

Alle informatie over die aardappel is verwerkt in een 600 pagina’s dik rijk en geïllustreerde Aardappelhandboek, uitgeven door Aardappelwereld BV en brengt aardappelkennis samen. Het is daarmee ook zeer geschikt voor de praktijk, cursus en studie. Dit naslagwerk beschrijft de aardappel van moleculaire niveau tot productiesystemen en van zelfvoorzienende tot geavanceerde landbouw. Kortom, een naslagwerk dat onmisbaar is voor iedereen die actief of geïnteresseerd is in aardappel. Het boek begint met de mens die aardappelen eet, er geld mee verdient en er organisaties over opzet. Vervolgens gaat het boek in op onderdelen van de plant zelf, haar groei en het gebruik van hulpbronnen en hoe zij zich verdedigt tegen ziekten en plagen. De genetica en fysiologie van het uitgangsmateriaal spelen een centrale rol, evenals bodem, weer en klimaatverandering. Het boek eindigt met high- en low-tech aspecten van teelt en bewaring.

Auteur professor Anton J. Haverkort, verbonden aan Wageningen University & Research en Nigde University in Turkije, werkte en reisde veelvuldig in talrijke landen op alle continenten. Hij is betrokken bij alle aspecten van onderzoek, ontwikkeling en kennisoverdracht met betrekking tot de aardappel.

terug naar overzicht

  • belgapom