U bent hier: BEZOEKEN » NIEUWS VAN DE EXPOSANTEN » Innovatief 48 Volt elektrisch aangedreven EnviMaxX aardappel looftrekker

nieuwigheden exposanten editie 2018

Innovatief 48 Volt elektrisch aangedreven EnviMaxX aardappel looftrekker

Om de CO2-uitstoot in de landbouw te verlagen heeft REMA Environmental Machinery BV en volledig 48 Volt elektrisch aangedreven looftrekker / wortelsnijder voor mechanische loofdoding in (poot)aardappelen ontwikkelt.

Alle hydraulische componenten voor het aandrijven van de looftrekelementen en de diepteregeling zijn vervangen door elektrische. Het 48 Volt elektrische-systeem wordt voorzien van stroom door een aftakas aangedreven stroombron.

Omdat alle onderdelen op 48 Volt werken heeft de machine geen extra veiligheidsvoorzieningen nodig en is de machine veilig volgens EU-regels.

Chemie-vrije loofdoding in aardappelen door middel van de EnviMaxX aardappel looftrekker en wortel(onder)snijder levert de laagste CO2-uitstoot (Carbon Footprint). Anderzijds worden (poot)aardappelen met de EnviMaxX in een werkgang gedood. Maar ook de directe scheiding van loof/wortelen en knollen levert voordelen:
-snellere afharden van de knollen;
-eerdere rooibaarheid (= meer oogstbare dagen);
-verminderen/voorkomen Rhizoctonia;
-betere regulering knolsortering.

terug naar overzicht

  • belgapom