U bent hier: BEZOEKEN » NIEUWS VAN DE EXPOSANTEN » EVO 290, de eerste bunkerrooier met AirSep

nieuwigheden exposanten editie 2018

EVO 290, de eerste bunkerrooier met AirSep

in 2013 stelde GRIMME samen met de Amerikaanse dochter-firma SPUDNIK de revolutionaire, met de DLG gouden medaille bekroonde, reiniger AirSep voor stenen en vochtige kluiten voor. In de tussentijd zijn meer dan 150 aardappelrooiers en inschuurlijnen van SPUDNIK met AirSep verkocht. De AirSep is in de laatste 4 jaar omvangrijk door ontwikkeld, waarbij de noodzakelijke inbouwruimte is verkleind en de vermogensbeho-efte beduidend gereduceerd kon worden.

Met de ontwikkeling van de nieuwe tweerijige getrokken aar-dappelrooier EVO 290 met 9-tons bunker en bodemvriendelijk onderstel TriSys met drie wielen kon voor het eerst een optio-nele integratie gerealiseerd worden van de AirSep reiniger.

De productstroom komt na de opname op de eerste zeefband. Bij de overgave op de tweede zeefband wordt het loof net als voorheen door de meelopende loofdoorvalband van de aardap-pelen gescheiden. De aardappelen alsmede het restafval ko-men na de tweede zeefband op de AirSep reiniger. Door de ge-genereerde luchtstroom worden stenen en vochtige kluiten bi-jna compleet gescheiden. Door de positie van de AirSep wordt een grootst mogelijke productvriendelijke behandeling bereikt, omdat restafval vroegtijdig uit de productstroom gehaald wor-den. Deze komen bovendien in een stenenbunker en kunnen aan de veldrand gelost worden.
Foto: Een schone zaak, de aardappelen worden vrij van afval in de bunker getransporteerd. Stenen en vochtige kluiten worden in de ste-nenbunker getransporteerd.

De aardappelen komen aansluitend op de beide bewezen egel-bandreinigers. Voor droge kluiten is eventueel de bewezen vin-gerbandreiniger verkrijgbaar. De aardappelen komen daar-opvolgend via de leestafel in de 9-tons bunker terecht. De Air-Sep is met de terminal door de chauffeur in te stellen. In de praktijk is deze ingreep zelden nodig. De AirSep wordt via de geĆÆntegreerde eigen hydrauliek aangedreven, zodat geen extra motor noodzakelijk is. De vermogensbehoefte van de trekker is met 205 PK maar 25 PK hoger dan bij de EVO 290 zonder AirSep.

De EVO 290 AirSep is de eerste bunkerrooier wereldwijd met de gepatenteerde reiniger en verenigt de unieke capaciteit van het SE-principe met de ongeƫvenaarde capaciteit en nau-wkeurigheid van de AirSep. Daarmee is de EVO 290 AirSep de meest productvriendelijke en krachtigste tweerijige bunker-rooier wereldwijd.
De EVO 290 AirSep in een nieuw modern design wordt voor het eerst gepresenteerd op de Agritechnica 2017 en is voor verk-oop vrijgegeven.

terug naar overzicht

  • belgapom