U bent hier: BEZOEKEN » NIEUWS VAN DE EXPOSANTEN » FAM Tridis 240P maakt Lamb Weston / Meijer nogal Ziggy

nieuwigheden exposanten editie 2018

FAM Tridis 240P maakt Lamb Weston / Meijer nogal Ziggy

Het motto van Lamb Weston / Meijer verklaart hun succes en het succes van de partnership met FAM. Want, ‘Wanneer de meeste bedrijven naar een aardappel kijken, zien ze gewoon een aardappel. Maar wij niet. Wij zien mogelijkheden.’, zou evengoed onze slagzin kunnen zijn. We zijn voortdurend op zoek naar manieren om de versnijding van aardappelen en de productie van frieten te verbeteren. Dit heeft geresulteerd in de robuuste driedimensionale versnijder FAM Tridis™ 240P met een hoge kwaliteit en capaciteit. De versnijder werd getest en goedgekeurd in samenwerking met toonaangevende bedrijven voor bevroren voeding, waaronder Lamb Weston / Meijer. Nadat de testen waren afgerond, hebben ze onmiddellijk vier machines besteld voor hun productiesite in Bergen op Zoom.
De machines staan in voor het verwerken van tonnen aardappelen voor de productie van frieten met golfsnit, zowel frieten met een standaard als met een diepe golfsnit. Dit product is beter bekend bij de klant als ‘Ziggy frieten’: een heel krokante frietsoort met een goede structuur aan de buitenkant en een zachte textuur aan de binnenkant. Naast zijn uniek uiterlijk, profiteert de eindklant ook van een verbeterde aardappelsmaak en blijven ze langer krokant, zelfs wanneer ze afgekoeld zijn. Deze speciale snijvorm vraagt een machine die de aardappel perfect versnijdt van begin tot einde om uniformiteit te garanderen aan alle vier zijden van de friet.
Naast de uitstekende versnijdingskwaliteit, was de robuustheid en het onderhoudsgemak nog een belangrijke reden voor Lamb Weston / Meijer om op de FAM Tridis 240P te vertrouwen. De frietproductie-industrie heeft nood aan betrouwbare machines die garant staan voor minimale uitvaltijden. De FAM Tridis 240 onderscheidt zichzelf van de rest door zijn verplaatsbare elektrische kast waardoor zowel het invoer- als uitvoergedeelte makkelijk bereikbaar is voor het verwijderen van stelen en lagers. Naast de snijkwaliteit, moet ook het onderhoud van de machine naadloos verlopen.
Maar het snijrendement vormde ook een beslissende factor. Bij het produceren van hoge volumes, wordt de omzet verhoogd door verspilling en zetmeelverlies tot een minimum te beperken. Wanneer de celstructuur van de aardappel sterk beschadigd wordt tijdens de versnijding, zal de aardappel zetmeel en vocht verliezen. Dit kan snel oplopen bij verwerking op grote schaal. Maar Lamb Weston / Meijer kwam tot de conclusie dat de FAM Tridis 240P een optimale productdoorvoer combineert met een snelle doorvoersnelheid en een verkort traject om uitstekende snijkwaliteit en een minimale verspilling te verzekeren.
En Lamb Weston / Meijer kent zijn frieten. Het verhaal van de aardappelverwerker Lamb Weston begint in 1950, wanneer F. Gilbert Lamb een bedrijf opricht in Weston, VS. Sindsdien heeft de constante focus op innovatie ertoe geleid dat Lamb Weston een sleutelfiguur werd op de aardappelmarkt. In Nederland, genoot Cees Meijer een gelijkaardig succes met zijn onderneming die uitgebreid werd tot Meijer Frozen Food. In 1994 sloegen beide bedrijven de handen in elkaar en gingen ze een samenwerkingsverband aan. En met succes: in 2016 heeft het bedrijf 1,2 miljoen ton aardappelen verwerkt tot 710.000 ton bevroren producten en had het een verkoopsvolume van 650 miljoen euro.

terug naar overzicht

  • belgapom