U bent hier: BEZOEKEN » NIEUWS VAN DE EXPOSANTEN » FAM helpt Better Made betere snacks produceren

nieuwigheden exposanten editie 2018

FAM helpt Better Made betere snacks produceren

Better Made heeft meer dan veertig jaar samengewerkt met hun vorige leverancier van snijtechnologie. Dus wanneer een alternatief op de markt kwam dankzij de uitbreiding van het FAM Centris-productgamma met de revolutionaire SureSet 16-snijkop voor het centrifugaal snijden van chips, heeft Better Made onmiddellijk contact opgenomen om een proefsessie te organiseren. “Wanneer we het nieuws ontvingen over deze nieuwe revolutionaire technologie, waren we zowel enthousiast als twijfelachtig om over te schakelen. Enthousiast omdat we op zoek waren naar een nieuwe leverancier, iemand die ons kwaliteit en ondersteuning kon bieden in plaats van ons te behandelen als het zoveelste nummer. Maar aan de ander kant waren we ook sceptisch over de beloften die FAM maakte. Het leek te mooi om waar te zijn”, vertelt productiemanager Peter Gusmano.
De fabrikant van aardappelchips was niet alleen op zoek naar meer ondersteuning, maar ook naar een verbetering in kwaliteit. Ze hadden drie specifieke obstakels die overwonnen moesten worden: minder verspilling van zetmeel - omdat de afdrijving van hun afvalwater een hoge kost is; een meer consistente versnijding - omdat ze veel verschillen vaststelden in de versnijding van hun chips; en tenslotte minder grondstofverspilling om de kwaliteit en de omzet te kunnen verhogen.
“Een toegewijd team heeft onze fabriek bezocht om een proefsessie op te zetten in onze productie-eenheid”, vertelt Gusmano. “Ze hebben hier enkele dagen doorgebracht om er zeker van te zijn dat we alle nodige ondersteuning kregen. Ze hebben de tijd genomen om ons in detail uit te leggen hoe de apparatuur bediend en schoongemaakt moest worden en hoe de gewenste versnijding ingesteld kon worden. Ze hebben ons op een objectieve manier benaderd met testresultaten, in plaats van te beweren dat hun product beter is.”
En de resultaten zijn inderdaad indrukwekkend. Het verschil in kwaliteit en variatie is enorm. Zelfs voor metingen werden uitgevoerd was het duidelijk zichtbaar dat de SureSet 16-snijkoppen zorgden voor minder verspilling. Er was ook zichtbaar minder zetmeel in het afvalwater aanwezig.
“Eenmaal de testen uitgevoerd werden en de cijfers bekend waren, hebben we onmiddellijk besloten om onze productielijn aan te passen om de FAM SureSet16-snijkoppen te kunnen toevoegen. Op geen enkel moment hebben we ons deze beslissing beklaagd. Onze contactpersoon bij FAM Stumabo USA is werkelijk een lid van ons team geworden. Wanneer we hen opbellen, nemen ze altijd op. Wanneer we een vraag stellen, reageren ze snel. Eindelijk krijgen we niet alleen de ondersteuning waarnaar we op zoek waren, het product op zich is ook beter. De kwaliteitsverbetering is onmiskenbaar. Onze ROI is hoger met een lagere eigendomskost. De SureSet 16 is eenvoudig te bedienen. De micro-aanpassingen en het vervangen van de messen kunnen nooit fout lopen. We hebben reeds een tweede bestelling geplaatst en plannen om geleidelijk aan al onze bestaande snijkoppen te vervangen met deze innovatieve technologie.”
Better Made gebruikt de productreeks FAM Centris™ met de SureSlice-snijtechnologie met inbegrip van gepatenteerde SureSet-snijkoppen en schoepenwielen voor invoer per batch en doorlopende productie. SureSet past op alle standaard centrifugale snijmachines. SureSlice is een rechtstreeks resultaat van NECST, de innovatieve Next Evolution in Centrifugal Slicing Technology.

Meer informatie: http://centris.solutions

terug naar overzicht

  • belgapom