U bent hier: BEZOEKEN » NIEUWS VAN DE EXPOSANTEN » HiTec –Kronen ontwatering BDS3000 / 800

nieuwigheden exposanten editie 2018

HiTec –Kronen ontwatering BDS3000 / 800

De Belt Dewatering System 3000/800 wordt gebruikt voor het ontwateren van fruit, harde en zachte groentenevenals diverse sla en delicate babyblad sla producten, deze verwijderd het overtollig (AW) overtollig vocht van de producten, en wordt tevens gebruikt als voorontwatering voor een thermisch droogproces.
Het resterende vocht kan worden verminderd tot 3%, afhankelijk van het soort product en de gevraagde capaciteit.
De producten worden getransporteerd middels een gaasband. Waar ze vervolgens naar de kloppersectie gaat om gelijkmatig worden verdeeld.
Vervolgens verplaatsen het product zich naar de 1e flow ontwateringssectie. Het product lopen tussen twee transportbanden in (boven / onder). In een eerste stap neemt de zuig-inrichting het eerste vocht uit het product. Direct daarna worden de producten (alleen blad en lichte producten) naar de bovenste band geblazen waar een verdere afzuiging wordt uitgevoerd. Op deze manier vinden 6 soortgelijke ontwaterings stappen plaats. De uitvoerband is uitgerust met een luchtmes om het resterende product uit de band te verwijderen.
Het verwijderde vocht komt centraal uit in de speciaal ontworpen geluidsboxen waar deze verder richting een drain wordt afgevoerd en deze zorgt er tevens voor dat het geluid gedempt wordt.
Het Belt Dewatering Systeem is ontworpen met een open roestvrijstalen frame. Ronde materialen worden waar mogelijk gebruikt en alle materialen zijn door de FDA goedgekeurd. De BDS 3000/800 wordt gekenmerkt als een hygiënische en eenvoudig te reinigen machine.
Gedetailleerde informatie op onze internetsite: www.kronen.eu
Wil u een video bekijken van dit nieuwe model in actie :
https://www.kronen.eu/en/maschinen/bds3000-800/maschinen-videos

terug naar overzicht

  • belgapom