U bent hier: BEZOEKEN » NIEUWS VAN DE EXPOSANTEN » Nieuwe messenschiller MS-30: bewezen techniek in een groter jasje!

nieuwigheden exposanten editie 2018

Nieuwe messenschiller MS-30: bewezen techniek in een groter jasje!


Hogere capaciteit
De Sormac messenschiller type MS-30 heeft een 3 meter lange schiltrommel. Hierdoor kan de MS-30 worden ingezet bij productielijnen met een hogere capaciteit. Afhankelijk van product, kwaliteit en gewenst afschilpercentage kan de MS-30 een capaciteit tot wel 7.000 kg/uur verwerken. De messenschiller MS-30 wordt net als de bestaande Sormac messenschillers, de MS-10, MS-20 en MS-20/Combi, ingezet voor het schillen van knolachtige producten. Denk hierbij aan aardappelen, rode bieten of selderij voor de versmarkt alsmede voor het naschillen van stoomgeschilde producten. De capaciteit van de bestaande Sormac messenschillers varieert tussen de 300 en de 4.500 kg/uur, afhankelijk van product, kwaliteit en afschilpercentage.
Robuust ontwerp
Het nieuwe ontwerp van de messenschillers kenmerkt zich door het feit dat er geen losse delen aan de machine zitten. De deuren in het nieuwe ontwerp zijn aan de machine vast gemonteerd en kunnen horizontaal worden geopend.

De messenschillers zijn dusdanig ontworpen dat er geen ‘dode’ hoeken ontstaan. Hierdoor zijn de machines gemakkelijk en efficiënt te reinigen. Verder zorgt de gepatenteerde ‘zwevende’ driepuntsophanging voor een rustige en stabiele rotatie van de schiltrommel. De speciale vorm van de trommel en de plaatsing van de messen zorgt voor een mooi eindresultaat en optimaal rendement van het product. Bovendien bestaat de schiltrommel uit RVS en kunststof, welke gecertificeerd is voor gebruik in de voedingsindustrie en voldoet aan de nieuwste Europese richtlijnen voor certificeringen.

terug naar overzicht

  • belgapom